1 березня - Всесвітній день імунітету

 

   За ініціативою Всесвітньої Організації Охорони здоров’я, починаючи з 2002 року, 1 березня світ відзначає Всесвітній день імунітету. Метою ВООЗ було нагадати населенню про особливості функціонування імунної системи і способи її зміцнення (насамперед, зміна способу життя).

    Імунітет - складна захисна система організму. Наша імунна система дуже чутливий «механізм». Вона починає реагувати відразу ж, як тільки чужорідні мікроорганізми проникають в організм людини. Здоров’я та життя кожної людини залежить від того, на скільки міцний у неї імунітет. Імунна система - це «об’єднання» органів, клітин та тканин, які разом забезпечують розвиток імунної відповіді. Чим сильнішою буде відповідь організму, тим менше шансів у вірусів та бактерій вижити.

    1 березня вибрали невипадково – на початку весни проблеми, пов’язані з ослабленням функцій імунної системи, виражені особливо яскраво. Адже наш організм виснажений боротьбою з зимовими вірусами та інфекціями, а також авітамінозом. Наше завдання – зробити свій організм здоровим та стійким, а також допомагати нашій імунній системі, тому треба потурбуватися про здоровий сон, дозовані фізичні навантаження, повноцінне збалансоване харчування, повноцінний відпочинок. Зрозуміло, що коли в країні війна це все зробити важче, але ми всі маємо шукати способи попіклуватися про себе та своє здоров’я.

   

березень 2023 року

03057, м. Київ, вул. Зоологічна, 1

тел. (044) 454-49-58, (044) 454-49-28

E-mail: library@nmu.ua