9 лютого – Всесвітній День стоматолога

 

9 лютого в усьому світі відзначається Всесвітній День стоматолога. Незважаючи на те, що стоматологія є однією з найдавніших галузей медицини, День стоматолога є порівняно молодим професійним святом. В Україні його відзначають лише з 1993 р.

Національний медичний університет імені О. О. Богомольця має безпосереднє відношення до цього свята, бо має потужний Стоматологічний факультет до якого належать такі кафедри: Дитячої терапевтичної стоматології та профілактики стоматологічних захворювань, Ортопедичної стоматології, Ортодонтiї та пропедевтики ортопедичної стоматології, Внутрішніх хвороб стоматологічного факультету, Терапевтичної стоматології, Хірургії стоматологічного факультету, Хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії, Хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії дитячого віку. А також Стоматологічний медичний центр – унікальну за своєю організацією та призначенням навчально-лікувальну установу, в якій надають висококваліфіковану та спеціалізовану амбулаторну консультативно-лікувальну допомогу населенню м. Києва та всіх регіонів України, а також готують майбутніх лікарів-стоматологів.

З нагоди професійного свята в бібліотеці розгорнуто книжкову виставку де представлено монографії, підручники з ортопедичної, хірургічної, терапевтичної стоматології, ортодонтії тощо. Широко наукову стоматологічну школу НМУ імені О. О. Богомольця представлено в алфавітному та систематичному каталогах; електронному каталозіімідж-каталозі «Наукові праці вчених-медиків НМУ імені О. О. Богомольця»; інституційному репозитарії.

 

 

 

лютий 2023 року

03057, м. Київ, вул. Зоологічна, 1

тел. (044) 454-49-58, (044) 454-49-28

E-mail: library@nmu.ua