Подарунок бібліотеці

 

Бібліотека НМУ імені О. О. Богомольця висловлює подяку Національній науковій медичній бібліотеці України за подарований примірник біобібліографічного довідника :

 

Червяк П. І. Медицина України та Польщі – поєднання долями : біобібліографічний довідник. /П. І. Червяк; за загал. ред. Т. А. Остапенко; Національна академія медичних наук України, Національна наукова медична бібліотека України, Польська медична бібліотека імені професора Збіґнєва Реліґи. – Київ : Фенікс, 2021. – 294 с., іл.

 

Відносини та взаємодія між Польщею та Україною, зокрема в галузі медицини, обумовлені їх геополітичним становищем, глибокими історичними, культурними та економічними зв'язками.

Книга містить короткі нариси життя й дані про внесок у медицину своїх країн та світову медицину лікарів та вчених-медиків України і Польщі, які упродовж свого життєвого шляху в різні часи працювали чи взаємодіяли на медичних теренах цих країн. Серед них такі відомі медики як : оториноларинголог, професор кафедри оториноларингології, помічник ректора з питань переводу та поновлення студентів, проректор з науково-педагогічної, лікувальної роботи та післядипломної освіти, перший проректора з науково-педагогічної та післядипломної освіти Національного медичного університету імені О. О. Богомольця – Науменко Олександр Миколайович; оториноларинголог, завідувач  кафедри і клініки отоларингології Варшавського медичного університету, асистент та доцент Інституту фізіології і патології слуху у Варшаві – Нємчик Казимеж; та інші.

Ознайомитися з виданням можна у відділі наукової медичної літератури бібліотеки НМУ імені О. О. Богомольця (стоматологічний корпус, 1-й поверх, кімната № 4).

 

листопад 2021 року

 

03057, м. Київ, вул. Зоологічна, 1

тел. (044) 454-49-58, (044) 454-49-28

E-mail: library@nmu.ua